Porkkanasosekeitto avokadotahnalla

Tämä resepti on alunperin Glorian ruoka ja viini -lehdestä, modailin hieman sen mukaan mitä aineksia ja mausteita kaapissa oli.

Sulata voi. Kuullota pilkottua kesäkurpitsaa, porkkanaa ja perunaa voisulassa hetken.

Lisää vettä ja keittele rauhallisella lämmöllä kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Kattilaan voi laittaa mausteita maun mukaan, itse laitoin suolaa, laakerinlehden, neilikoita ja muskottipähkinää.

Samaan aikaan kuori avokado, soseuta hedelmäliha sauvasekoittimella, mausteeksi sopii sitruunamehu ja mustapippuri.

Kun kasvikset ovat kypsiä, mausta vielä vaikka garam masalalla ja basilikalla ja lisää joukkoon creme fraiche.

Soseuta sauvasekoittimella.

Annostele keitto lautaselle ja laita avokadotahnasta kokkare keiton päälle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 623 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Avokado, kuorittu, kivetön 121g239kcal3.2g0.9g23.4g8.1g
Voi 15g109kcal0.2g0.1g12.2g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 50g139kcal1g1.5g14.1g0g
Kesäkurpitsa zucchini 201g36kcal1.1g5g0.8g1.4g
Peruna, keskikokoinen 60g60g36kcal0.9g7.8g0.1g0.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g301g84kcal1.8g17.9g0.6g7.5g
Vesi, vesijohtovesi 502g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1288kcal16.4g66.4g102.4g35g
Valittu annoskoko1250g644kcal8.2g33.2g51.2g17.5g
Annoskoko puolitettuna625g322kcal4.1g16.6g25.6g8.8g
Arvot/100g100g52kcal0.7g2.7g4.1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=98164