Suklaajäätelö

Tarvittavat ainekset:
3 dl maitoa
2 tl vehnäjauhoa
100 g tummaa suklaata
2 munaa
2 dl tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria
1/4 tl suolaa
3 dl kuohukermaa

Tee näin:
1. Kaada maito ja vehnäjauhot kattilaan.

Kiehauta koko ajan sekoittaen ja nosta kattila levyltä.

2. Paloittele suklaa ja lisää kuumaan maitoon.

Anna suklaan sulaa.

3. Vatkaa munat, tomusokeri, vanilliinisokeri ja suola kuohkeaksi vaahdoksi.

Varmista, että tomusokeri on liuennut kunnolla.

Kaada kulhoon suklaaseos ja kerma.

4. Kaada jääteköseos pitkänomaiseen vuokaa, peitä vuoka ja pane pakastimeen noin 6 tunniksi.

Ota vuoka pakastimesta 3-4 kertaa jäätymisen aikana ja sekoita voimakkaasti haarukalla.

5. Ota jäätelö pakastimesta huoneenlämpöön noin 20 minuuttia ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 144 grammaa

Outijohanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 325g110kcal9.9g15.9g0.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 11g37kcal1.1g7.6g0.1g0.4g
Taloussuklaa, Fazer108g558kcal4.2g60.7g32.5g5.7g
Kananmuna, Kokki Kultamuna 58g/kpl251g329kcal32.7g1.3g21.6g0g
Tomusokeri 1dl=60g217g867kcal0g216.6g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka11g43kcal0g10.7g0g0g
Suola, annos 3g2.2g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl325g1105kcal6.5g9.7g113.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g6098kcal108.8g645g336.4g12.2g
Valittu annoskoko1250g3049kcal54.4g322.5g168.2g6.1g
Annoskoko puolitettuna625g1525kcal27.2g161.3g84.1g3.1g
Arvot/100g100g244kcal4.4g25.8g13.5g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=98333