Sitruunakääretorttu

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Vatkaa munat, sokeri ja makeutusjauhe vaahdoksi (5g makeutusjauhetta= 0,5dl).

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon.

Sekoita varovasti nostellen.

Lisää sitruunamehua mielesi mukaan.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Tasoita pinta.

Paista uunin keskitasossa 6-8 minuuttia.

Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota paperi varovasti ja anna jäähtyä.

Levitä sitruunarahka täytteeksi ja rullaa kääretorttu muotoon.

Herkuttele!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Innan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, punnittu kuorineen (käsittelemätön)407g566kcal45.2g1.6g42.3g0g
Sokeri 78g315kcal0g77.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 83g286kcal8.5g58.2g1g2.9g
Perunajauho 1dl=70g93g310kcal0.1g75.8g0g0g
Leivinjauhe 7.4g13kcal0.4g2.8g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore19g4.6kcal0g1.7g0g0g
Sitruunarahka (Valio), annos 100g555g888kcal39.9g88.8g38.8g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g9g27kcal0.1g5.2g0g3.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g4816kcal188.4g623.4g164.2g13.2g
Valittu annoskoko1250g2408kcal94.2g311.7g82.1g6.6g
Annoskoko puolitettuna625g1204kcal47.1g155.9g41.1g3.3g
Arvot/100g100g193kcal7.5g24.9g6.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99179