Kipparin peruna-purjososekeitto

Ainekset:

1 (n. 250 g) purjo
6-7 (n. 750 g) jauhoista perunaa (punainen tai keltainen pussi)
1 rkl tuoretta timjamia
1 rkl öljyä
8 dl vettä
1 Pirkka kasvisliemikuutio
1 tl viherpippuria (kokonaisia)
1 tlk (2 1/2 dl) Kippari maustettua ruokakermaa (Valio)

Pinnalle: tuoretta timjamia

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Kuori ja paloittele perunat.

Hienonna timjami.

2. Kuullota purjoaöljyssä kattilassa pari minuuttia.

Lisää perunat ja timjami.

Sekoittele hetki.

3. Kaada joukkoon vesi ja kiehauta.

Murustele keittoon kasvisliemikuutio.

Keitä 15-20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

4. Rouhi viherpippurit huhmaressa ja lisää keittoon.

Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää ruokakerma.

Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista maku.

Koristele keitto tuoreella timjamilla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 346 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 151g35kcal2.7g3.6g0.3g3.2g
Peruna, punnittu kuorineen 452g292kcal7.2g59.5g0.8g3.8g
Timjami 0.9g2.6kcal0.1g0.2g0.1g0.3g
Rypsiöljy 8.1g72kcal0g0g8.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 482g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 6.6g20kcal0.6g0.9g1.6g0.1g
Maustettu ruokakerma Kippari Savujuusto (Valio), annos 125g151g166kcal3.5g6g15.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1174kcal28.2g140.4g52g14.8g
Valittu annoskoko1250g587kcal14.1g70.2g26g7.4g
Annoskoko puolitettuna625g294kcal7.1g35.1g13g3.7g
Arvot/100g100g47kcal1.1g5.6g2.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99181