Kevyt kinkkupiirakka

Vaivaa pohjan aineet taikinaksi (jauhot, muna, tuorejuusto ja suola).

Jätä hieman jauhoja leipomiseen.

Kauli taikina ja tee esim.

iso, pyöreä piirakka (halk. 25-28cm).

Anna pohjan tasaantua viileässä täytteen valmistamisen ajan.

Leikkaa kinkku pieniksi paloiksi, sekä paprika ja sipuli pieniksi kuutioiksi.

Sipulin tilalla voi käyttää myös purjorenkaita.

Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

Mausta maun mukaan suolalla, mustapippurilla ja yrttimausteseoksella.

Levitä täyte pohjan päälle ja kypsennä 225 asteessa 20-30 minuuttia, kunne piirakka on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Tarjakin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 132g454kcal13.5g92.5g1.6g4.6g
Kananmuna kuoreton 56g80kcal7g0.2g5.7g0g
Tuorejuusto, rasvaa 13 % 102g170kcal7.6g4.1g13.2g2.6g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 5.1g0kcal0g0g0g0g
Palvikinkku pirkka183g174kcal31.1g0.9g4.6g0g
Sipuli 56g17kcal0.7g2.7g0.1g1g
Paprika punainen 153g45kcal1.4g6.9g0.6g2.9g
Ananas, omassa liemessään 145g76kcal0.7g16.2g0g2g
Kananmuna kuoreton 112g160kcal14g0.3g11.5g0g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 203g87kcal6.9g9.8g2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 10g35kcal1g7.1g0.1g0.4g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 1g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1g2.8kcal0.1g0.4g0g0.3g
Emmental, punaleima 17%92g265kcal31.1g0g15.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g3127kcal230.2g282.2g110g27.6g
Valittu annoskoko1250g1563kcal115.1g141.1g55g13.8g
Annoskoko puolitettuna625g782kcal57.6g70.6g27.5g6.9g
Arvot/100g100g125kcal9.2g11.3g4.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99965