Kesäkurpitsakakku

-Vatkaa kananmunat (3kpl) ja sokeri (3dl) vaahdoksi.

Raasta kesäkurpitsa ja valuta.

Lisää kesäkurpitsa joukkoon öljy (2dl).

-Sekoita vehnäjauhot (6dl), leivinjauhe (2tl), ruokasooda (2tl), pähkinärouhe (2dl), kaneli (3tl), vaniljasokeri (2tl) ja rusinat (1dl) keskenään.

-Lisää lopuksi kaikki varovasti sekoitellen yhteen.

-Kaada taikina pitkänomaisia vuokiin (2kpl) tai isoon pyöreään vuokaan.

-Paista 175 asteessa reilu tunti.

Jos kakun pintaa uhkaa tummia liikaa laske uunin lämpö 160 asteeseen loppuvaiheessa.

-Kakku sopii hyvin pakastettavaksi.

-Säilyy hyvin myös ilman pakastustakin

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 1055g1505kcal131.9g3.2g108.1g0g
Sokeri 1630g6618kcal0g1628.8g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 2238g404kcal12.5g55.9g9g15.7g
Rypsiöljy 1151g10178kcal0g0g1150.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2494g8556kcal254.1g1745.5g29.9g87.3g
Leivinjauhe 64g112kcal3.3g24.2g0g0.3g
Ruokasooda 64g0kcal0g0g0g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl831g5320kcal116.4g28.3g523.7g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g38g140kcal1.3g30.5g1.3g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g51g205kcal0g50.6g0g0g
Rusina 384g1122kcal10.7g230.6g1.9g37.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g68317kcal1060.4g7595.2g3649.6g281g
Valittu annoskoko10000g34158kcal530.2g3797.6g1824.8g140.5g
Annoskoko puolitettuna5000g17079kcal265.1g1898.8g912.4g70.3g
Arvot/100g100g342kcal5.3g38g18.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=431980