Pirjon gazpacho

Kuori ja paloittele kasvikset korkeareunaiseen astiaan tai kannuun, soseuta karkeaksi soseeksi sauvasekoittimella.

Lisää paseerattua tomaattia ja vettä siten, että soseuttaminen helpottuu.

Lopuksi mausta oliiviöljyllä, balsamiviinietikalla, suolalla ja puristetuilla valkosipulin kynsilllä.

Jäähdytä jääkaapissa.

Tarjoa sellaisenaan tai paahdettujen leipäkuutioiden kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 313 grammaa

Katpir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurkku, tuore300g30kcal1.8g5.1g0.3g2.1g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g250g63kcal3.3g10.5g0.5g0g
Hunajameloni kuorittu 150g55kcal0.9g11.7g0.2g1.2g
Cantaloupe meloni150g30kcal0.9g6.2g0.2g1.4g
Purjosipuli 50g11kcal0.9g1.2g0.1g1.1g
Viinietikka balsami23g7.9kcal0g0.2g0g0g
Neitsytoliiviöljy, Pirkka ekstra, 1 rkl20g176kcal0g0g20g0g
Paprika punainen 30g8.8kcal0.3g1.4g0.1g0.6g
Paprika keltainen 25g7.5kcal0.2g1.3g0.1g0.5g
Valkosipuli 4g4.3kcal0.3g0.7g0g0.1g
Vesi250g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2504g787kcal17.2g76.6g43g14g
Valittu annoskoko1252g394kcal8.6g38.3g21.5g7g
Annoskoko puolitettuna626g197kcal4.3g19.2g10.8g3.5g
Arvot/100g100g31kcal0.7g3.1g1.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276552