Paholaisen kakku,kevennetty rahkalla

1.Vatkaa 2 munaa ja 4dl sokeria

2.Sekoita 5dl vehnäjauhoja, 15 tl vanilijasokeria, 1tl ruokasoodaa 1,5 tl kardemummaa keskenään ja lisää nopeasti vatkaten munavaahtoon

3.sekoita rasvaton maito(juoma) ja rahka keskenään ja lisää joukkoon.

4.sulata 100g voita, anna jäähtyä ja lisää joukkoon

Alkuperäisessä ohjeessa ei ole rahkaa, ja voita on 200g.

Itse en huomaa eroa, kun kokeilin puolet rahkaa/puolet voita.

Kuulemma toimii kaikissa kuivakakuissa sama periaate (neuvoi alan ammattilainen)

Voideltu ja korppujauhoitettu rengasvuoka, 175 astetta ja yksi tunti uunissa
Annoskoko on summittainen, riippuu toki siivujen paksuudesta

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 98 grammaa

Tso

Tso sanoi...

Lapsuudesta ati lempikakkuni, ja maistuu paljon kardemummalle, nam!
Älä säikähdä soodaa, äläkä korvaa leivinjauheella, ei tule sama koostumus.


sunnuntai 07.03.2010 klo 15:36

AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 931g1329kcal116.4g2.8g95.5g0g
Sokeri 2879g11686kcal0g2876g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2752g9442kcal280.4g1926.3g33g96.3g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g51g203kcal0g50.3g0g0g
Voi 847g6142kcal10.1g3.4g688.4g0g
Rahka, valio847g550kcal84.7g35.6g2.5g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 1694g451kcal55.9g52.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g59607kcal1095g9893.8g1638.8g192.6g
Valittu annoskoko10000g29803kcal547.5g4946.9g819.4g96.3g
Annoskoko puolitettuna5000g14902kcal273.8g2473.5g409.7g48.2g
Arvot/100g100g298kcal5.5g49.5g8.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=167531