Mausteinen jauheliha-linssikeitto

Mausteet:
chilirouhe, garam masala, kurkuma, curry, paprikajauhe, (inkivääri)

Kuullota sipulit öljyssä, lisää mausteet, sekoita kunnes sipulit ovat peittyneet mausteisiin.

Lisää jauheliha ja paista kypsäksi.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, pieneksi pilkotut porkkanat ja linssit ja suolaa, jos haluat.

Jos lisäsit vihreitä linssejä, keitä n. 30 minuuttia, jos punaisia, keitä n. 20 minuuttia.

Lisää kikherneet ja keitä vielä n. 5 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 359 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi657g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)13g3.5kcal0.2g0.6g0g0.2g
Valkosipuli 8.8g10kcal0.7g1.4g0.1g0.2g
Paseerattu tomaatti, 500 g (Pirkka), annos 500g219g66kcal2.2g13.1g0.4g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha175g291kcal33.3g0g17.5g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 53g167kcal12.8g24g1g4.7g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 88g117kcal7.4g15.4g1.8g4.4g
Porkkana 44g14kcal0.3g2.4g0.1g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2513g1335kcal113.8g113.8g41.8g21.2g
Valittu annoskoko1257g668kcal56.9g56.9g20.9g10.6g
Annoskoko puolitettuna628g334kcal28.5g28.5g10.5g5.3g
Arvot/100g100g53kcal4.5g4.5g1.7g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=171413