Omenapiirakka

Pohja: sekoita ensin voi ja sokeri, sitten jauhot ja leivinjauhe.

Taputtele vuoan pohjalle, saa jäädä murumaiseksi.

Täyte: pilko omenat, laita pohjan päälle.

Ripottele kanelia päälle.

Sekoita kulhossa maitorahka ja kerma, kaada päällimmäiseksi.

Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia, jos omenia on vähemmän, lyhyempikin aika riittää.

Eli ota pois uunista kun piirakka tuoksuu kypsältä.

:) Piirakan kaveriksi sopii esim vaniljakastike.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g3408g1159kcal6.8g241.9g10.2g61.3g
Voi (perinteinen meijerivoi)966g6957kcal1g1g773g0g
Sokeri1272g5162kcal0g1270.2g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g1462g5264kcal190.1g1023.5g30.7g54.1g
Leivinjauhe 32g56kcal1.7g12g0g0.2g
Kuohukerma,valio,2dl1272g4323kcal25.4g38.1g445g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g1589g1033kcal174.8g66.8g4.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g47908kcal799.6g5307g2527.4g231.2g
Valittu annoskoko10000g23954kcal399.8g2653.5g1263.7g115.6g
Annoskoko puolitettuna5000g11977kcal199.9g1326.8g631.9g57.8g
Arvot/100g100g240kcal4g26.5g12.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84574