Enepun tomaattisosekeitto jauhelihalla

Kuori ja paloittele perunat veteen johon on lisätty suolaa.

Kiehauta vesi perunoineen, lisää pian keittojuurekset sekä valkosipuli.

Kun perunat ovat pehmenneet, lisää tomaattimurska ja mausteet (suola, mustapippuri, cayennepippuri ja sokeri).

Anna kiehua hiljalleen ja paista välillä noin 400-500g jauhelihaa ja sipulit öljyssä.

Kun perunat ovat täysin pehmeät, soseuta keittoainekset ja lisää ja sekoita keittoon Créme fraiche sen jälkeen.

Viimeiseksi lisää keiton joukkoon paistettu jauheliha ja sipulit.

Keitto on valmis! Maistuu mukavalta.

Päälle voi vaikka laittaa raejuustoa tai smetanaa.

Lisämaustetta saa esimerkiksi lisäämällä keittoon hieman punaviinia tai paistamalla jauhelihan lisäksi myös pekonia keittoon.

Variaatioita on monia, tänään tuli tällainen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 336 grammaa

Esalpaha
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g29g17kcal0.4g3.7g0g0.3g
Vesi39g0kcal0g0g0g0g
KEITTOJUURES Rainbow pakaste10g2.5kcal0.1g0.5g0g0.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Rypsiöljy rainbow0.3g2.7kcal0g0g0.3g0g
Sipuli, kokonainen 50g2.5g0.7kcal0g0.1g0g0g
Sokeri0.2g1kcal0g0.2g0g0g
Tomaattimurska, Rainbow, 500 g30g11kcal0.3g1.9g0.1g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 3.7g10kcal0.1g0.1g1g0g
Jauheliha, sika-nauta 11g25kcal2g0g1.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana252g141kcal5.8g13.2g6.6g1.2g
Valittu annoskoko126g71kcal2.9g6.6g3.3g0.6g
Annoskoko puolitettuna63g35kcal1.5g3.3g1.7g0.3g
Arvot/100g100g56kcal2.3g5.2g2.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=63188