Pellavaleipä

Liuota kädenlämpöiseen veteen tai maitoon hiiva.

Lisää suola, siirappi ja pellavarouhe.

Alusta taikinaan hiivaleipä- ja vehnäjauhot.

Anna kohota.

Leivo taikinasta neljä pyöreää leipää ja laita ne pellille kohoamaan.

Pistele haarukalla.

Jos haluat leipiin kauniin värisen pinnan, niin voitele ne munalla.

Paista leivät 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi59g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 3.5g2.6kcal0.5g0g0g0.2g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 3.8g12kcal1.1g0.3g0.8g1.2g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl21g72kcal3g13.5g0.7g1.2g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g38g138kcal5g26.7g0.8g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana252g449kcal19.2g81g4.6g8g
Valittu annoskoko126g224kcal9.6g40.5g2.3g4g
Annoskoko puolitettuna63g112kcal4.8g20.3g1.2g2g
Arvot/100g100g178kcal7.6g32.2g1.8g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=89116