Helppo suklaakakku

Tämä on todella helppo ja yksinkertainen ohje, samalla älyttömän hyvää!

50 g margariinia
1 kananmuna (n.50 g)
1 1/2 dl sokeri (n. 145 g)
1 1/4 dl vehnäjauhoja (n. 80 g)
2 rkl kaakaojauhetta (n. 6 g)
1 tl vaniljasokeria (n. 3 g)
ripaus suolaa

Tästä tulee pieneen, 15 cm halkaisijaltaan irtopohjakakkuvuokaan annos.

Jos teet normaalikokoiseen, tuplaa aineiden määrät!

Kananmuna ja sokeri vaahdotetaan, sekaan sulatettu, jäähtynyt voi vuorotellen kuivien aineiden kanssa.

Paista uunissa 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Kakusta tulee parasta, kun sen jättää keskeltä löysäksi ja antaa jäähtyä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 84 grammaa

Ellushka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 19g101kcal0.2g0.1g11.3g0g
Kananmuna kuoreton 20g29kcal2.5g0.1g2.1g0g
Sokeri 54g220kcal0g54.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 29g101kcal3g20.5g0.4g1g
Kaakaojauhe (Pirkka), annos 23g2.3g7.2kcal0.4g0.3g0.5g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.1g4.5kcal0g1.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana252g924kcal12.2g152.4g28.6g2g
Valittu annoskoko126g462kcal6.1g76.2g14.3g1g
Annoskoko puolitettuna63g231kcal3.1g38.1g7.2g0.5g
Arvot/100g100g367kcal4.8g60.5g11.3g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92836