Suklaajäätelö

Tarvittavat ainekset:
3 dl maitoa
2 tl vehnäjauhoa
100 g tummaa suklaata
2 munaa
2 dl tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria
1/4 tl suolaa
3 dl kuohukermaa

Tee näin:
1. Kaada maito ja vehnäjauhot kattilaan.

Kiehauta koko ajan sekoittaen ja nosta kattila levyltä.

2. Paloittele suklaa ja lisää kuumaan maitoon.

Anna suklaan sulaa.

3. Vatkaa munat, tomusokeri, vanilliinisokeri ja suola kuohkeaksi vaahdoksi.

Varmista, että tomusokeri on liuennut kunnolla.

Kaada kulhoon suklaaseos ja kerma.

4. Kaada jääteköseos pitkänomaiseen vuokaa, peitä vuoka ja pane pakastimeen noin 6 tunniksi.

Ota vuoka pakastimesta 3-4 kertaa jäätymisen aikana ja sekoita voimakkaasti haarukalla.

5. Ota jäätelö pakastimesta huoneenlämpöön noin 20 minuuttia ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 144 grammaa

Outijohanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 33g11kcal1g1.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.1g3.7kcal0.1g0.8g0g0g
Taloussuklaa, Fazer11g56kcal0.4g6.1g3.3g0.6g
Kananmuna, Kokki Kultamuna 58g/kpl25g33kcal3.3g0.1g2.2g0g
Tomusokeri 1dl=60g22g87kcal0g21.8g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka1.1g4.4kcal0g1.1g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl33g111kcal0.7g1g11.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana252g615kcal11g65g34g1.2g
Valittu annoskoko126g307kcal5.5g32.5g17g0.6g
Annoskoko puolitettuna63g154kcal2.8g16.3g8.5g0.3g
Arvot/100g100g244kcal4.4g25.8g13.5g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=98333