Omenapiirakka

Kkp= kahvikuppi jonka vetoisuus on1,5dl

1 kkp sokeria
2 kkp jauhoja
1 kkp voisulaa
1 kpl kananmuna
1 tl leivinjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1/2 kkp maitoa
Sokerit ja jauhot sekoitetaan keskenään joukkoon lisätään voisula.

Erotetaan yksi kahvikupillinen muruja erikseen ja jäljelle jääneeseen osaan lisätään muna, leivinjauhe, vaniljasokeri sekä maito.

taikina kaadetaan matalaan vuokaan päälle omenat.

Omenoiden päälle kanelisokeria sekä ripotellaan loput murut.

Omenien sijasta voi käytää myös raparperia tai marjaa.

Uuniin 200 astetta ja 25 -30min

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Tipi66
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 20g80kcal0g19.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 30g104kcal3.1g21.3g0.4g1.1g
Voi 22g161kcal0.3g0.1g18g0g
Leivinjauhe 0.8g1.4kcal0g0.3g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.6g2.5kcal0g0.6g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 31g12kcal0g2.5g0g0.5g
Kananmuna 50g(kpl)7.8g10kcal0.9g0g0.7g0g
Maito, Kevyt12g5.4kcal0.4g0.6g0.2g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.6g2.3kcal0g0.5g0g0g
Sokeri 1.2g5.1kcal0g1.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana252g767kcal9.4g93.8g38.6g3.2g
Valittu annoskoko126g384kcal4.7g46.9g19.3g1.6g
Annoskoko puolitettuna63g192kcal2.4g23.5g9.7g0.8g
Arvot/100g100g304kcal3.7g37.2g15.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=137478