Kalakeitto ranskalaiseen tapaan eli boullabaisseöljy

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaada kattilaan vesi ja lisää mausteet myös laakerinlehti, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai 1/2 sitruunan mehulla.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 450 grammaa

Sirpa1958
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 11g2.6kcal0.2g0.3g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)5.6g1.5kcal0.1g0.3g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.4g0.5kcal0g0.1g0g0g
Juuriselleri 5.6g1.8kcal0.1g0.3g0g0.2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.7g15kcal0g0g1.7g0g
Tomaattipyree, Pirkka3.9g3.2kcal0.1g0.7g0g0g
Vesi45g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0g0.1kcal0g0g0g0g
Valkopippuri, annos 1g0.4g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Puna-ahven pakaste23g22kcal4g0g0.6g0g
Katkarapu pienet (pirkka)10g6.7kcal1.5g0g0.1g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)14g15kcal2.4g0.2g0.4g0g
Valkoviini kuiva 5.6g3.9kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana253g144kcal16.8g3.8g5.6g1g
Valittu annoskoko126g72kcal8.4g1.9g2.8g0.5g
Annoskoko puolitettuna63g36kcal4.2g1g1.4g0.3g
Arvot/100g100g57kcal6.6g1.5g2.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146156