Nakkikeitto tex mex -tyyliin

Raaka-aineet:

1 sipuli tai 1 dl pakastesipulia

1 rkl öljyä

2 rkl tomaattisosetta

1 rkl mietoa chilijauhetta

8 dl kana- tai lihalientä

200 g pakastemaissia

250 g pakastettuja kasvissuikaleita

½ tl timjamia

3 rkl notkeaa sulatejuustoa

300-400 g nakkeja

persiljaa

Valmistus:
•Kuori ja hienonna sipuli.

Kuullota sipulia kattilassa öljyssä muutama minuutti.

Lisää chili ja tomaattisose ja kuumenna vielä hetki.

•Lisää lihaliemi ja kuumenna se kiehuvaksi.

•Lisää maissi, pakastevihannekset ja timjami.

Keitä n. 10 minuuttia.

•Lisää sulatejuusto ja sekoittele niin, että se sulaa keittoon.

Paloittele nakit ja lisää ne keittoon.

•Tarkista maku ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää ketsuppia tarvittaessa.

Sirottele joukkoon hienonnettu persilja.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Kylpyankka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)38g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl10g91kcal0g0g10.1g0g
Tomaattisose tomaattipyree 11g8.6kcal0.5g1.5g0g0.1g
Ketsuppi, Heinz15g16kcal0.1g3.6g0g0.2g
Chili mausteseos, Old El Paso6g17kcal0.5g2.9g0.4g0g
Kanaliemi rainbow 1 L601g300kcal24g6g24g0g
Pakastemaissi (Apetit), annos 100g150g186kcal4.5g38.4g0.3g0g
Kasvissuikaleet, Pirkka 250g188g77kcal2.6g15.2g0.6g0g
Timjami 0.4g1.1kcal0g0.1g0g0.1g
Eva sulatejuusto paprika-chili (Arla ingman), annos 5g11g17kcal1.8g0.1g1g0g
Aito nakki HK (500g)225g541kcal27g6.8g45.1g0g
Persilja 4.5g1.2kcal0.1g0g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2520g2531kcal123.2g152.8g163.2g2.8g
Valittu annoskoko1260g1266kcal61.6g76.4g81.6g1.4g
Annoskoko puolitettuna630g633kcal30.8g38.2g40.8g0.7g
Arvot/100g100g100kcal4.9g6.1g6.5g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=200460