Churros

Uppopaistoon:

auringonkukka-, rypsi- tai soijaöljyä

Pinnalle:

s

okeria tai sokeri-kaneliseosta

Tarjoiluun:

suklaadippi (esimerkiksi Nutella)

Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta.

Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti, kunnes taikinasta muodostuu pallo.

Nosta kattila levyltä.

Vatkaa munat kevyeksi vaahdoksi ja lisää ohuena nauhana taikinan joukkoon samalla vatkaten.

Siirrä taikina pursotuspussiin tai tukevaan muovipussiin, josta on kulmasta leikattu pala pois.

Kuumenna öljy uppopaistoa varten reilun kokoisessa kattilassa.

Öljy on tarvittavan kuumaa, kun taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa kunnolla kuplia.

Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia 10–15 sentin tankoja ja paista ne kullanruskeiksi.

Valuta tangot talouspaperin päällä ja kieritä sitten sokerissa tai kanelisokerissa.

Tarjoa sellaisenaan siman, kaakaon tai latten kanssa tai nosta pöytään kulhollinen suklaadippiä.

---
Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 35 grammaa

Krac
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi454g0kcal0g0g0g0g
Voi 40% rasvaa 182g681kcal3.4g3.6g73.8g0g
Suola, annos 3g2.7g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 295g1012kcal30.1g206.5g3.5g10.3g
Muna, annos 60g327g286kcal24.7g2.7g19.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2520g3960kcal116.4g425.6g194.2g20.6g
Valittu annoskoko1260g1980kcal58.2g212.8g97.1g10.3g
Annoskoko puolitettuna630g990kcal29.1g106.4g48.6g5.2g
Arvot/100g100g157kcal4.6g16.9g7.7g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=120950