Mustikkapiirakka

Maitorahka, sokeri ja kananmuna sekoitetaan keskenään, lisätään jauhot ja hiutaleet, joihin leivinjauho on sekoitettu.

Paistetaan 200c/n.15-20min kypsäksi.

Tällä aikaa valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi, sokeri lisätään vatkauksen loppuvaiheessa.

Kun pohja on kypsä, ladotaan päälle marjat ja niiden päälle marenkivaahto.

Paistetaan vielä niin että vaahto hieman ruskettuu.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Henemilia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ehrmann rasvaton maitorahka (Ehrmann), annos 250g349g195kcal29.6g17.4g0.7g0g
Kananmuna kuoreton 77g109kcal9.6g0.2g7.9g0g
Sokeri 112g453kcal0g111.4g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 70g212kcal6.1g38.6g1.3g9.7g
Kaurahiutale Elovena (Raisio)49g181kcal6.8g26.8g3.9g5.4g
Leivinjauhe 5.6g10kcal0.3g2.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 125g430kcal12.8g87.8g1.5g4.4g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl7g63kcal0g0g7g0g
Mustikka metsä- 349g153kcal1.7g22.3g2.1g11.5g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g98g36kcal8.8g0g0g0g
Sokeri 21g85kcal0g20.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2520g3854kcal151.4g655g48.8g62g
Valittu annoskoko1260g1927kcal75.7g327.5g24.4g31g
Annoskoko puolitettuna630g963kcal37.9g163.8g12.2g15.5g
Arvot/100g100g153kcal6g26g1.9g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=131518