Suklaa-tuorejuustokakku

Leikkaa halkaisijaltaan noin 20-25 cm:n irtopohjavuokaan pohjan kokoinen leivinpaperipala.

Hienonna keksit.

Sulata voi ja sekoita joukkoon keksinmurut.

Painele seos vuoan pohjalle.

Valmista täyte: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Sulata 200 g suklaata vesihauteessa ja anna jäähtyä.

Rouhi loput 50 g suklaata.

Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan veteen.

Sekoita tuorejuuston joukkoon liivate, sulatettu ja rouhittu suklaa, sokeri, vanilliinisokeri ja keltuaiset.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota kerma.

Yhdistä molemmat vaahdot tuorejuustoseokseen.

Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla.

Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta, nosta tarjoiluastiaan ja koristele suklaakiehkuroilla ja marjoilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Tuija2010
AineksetMääräEnergiaPHRK
Domino keksi, 1kpl=65kcal=14g204g978kcal10.8g130.3g46.8g2g
Flora kevyt culinesse (Unilevel), annos 500g58g268kcal0.3g0.3g29.7g0g
Leivontasuklaa, tumma (Fazer), annos 5g291g1629kcal23.3g107.6g122.2g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g233g594kcal13.7g7.4g55.6g0g
Sokeri 74g301kcal0g74.2g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu140g176kcal15.4g0.4g12.6g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka5.8g23kcal0g5.8g0g0g
Liivate 4.7g16kcal4g0g0g0g
Vesi18g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl233g791kcal4.7g7g81.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2520g9551kcal144.4g666g696.8g4g
Valittu annoskoko1260g4776kcal72.2g333g348.4g2g
Annoskoko puolitettuna630g2388kcal36.1g166.5g174.2g1g
Arvot/100g100g379kcal5.7g26.4g27.7g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=172664