Annen pullataikina

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.

Laita taikinateko astiaan sokeri, suola, kardemumma, kanamuna, vatkaa eli vaahdota hieman käsin vispaamalla.

Lisää tähän vaahtoon hiivamaito seos.

Ala lisätä jauhoja ensin vispilällä sekoittaen noin parin minuutin ajan (jauhoja tässä vaiheessa n. 5dl), jonka jälkeen lisää leseet ja alat tekemään taikinaa käsin . Lisäilet pikkuhiljaa jauhoja, taas seuraavat 5dl, nyt vielä sulatettu kädenlämpöinen voi ja loput jauhot.

Voi olla että joudut lisäämään jauhoja tai vähentämään niitä, riippuu taikinan tekijästä ja myös jauhoista.

Anna pullataikinan kohota lämpimässä paikassa n.20min.

Sitten voit leipoa pullataikinasta pullat.

Tee esim.

pyöreitä pullia (annoksesta tulee n.30 kpl) .Kohota pullat, voitele munalla ja paista 200c n.10min

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Annemaria73
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt299g138kcal9.6g14.4g4.5g0g
Hiiva, 50g30g18kcal3.9g0.3g0.1g0g
Sokeri 84g340kcal0g83.7g0g0g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g6g19kcal0.7g3.6g0.4g1.7g
Kananmuna 50g(kpl)30g38kcal3.3g0.1g2.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 658g2259kcal67.1g460.9g7.9g23g
Voi 90g651kcal1.1g0.4g73g0g
Kauralese, Sydänystävä, 1dl=50g60g192kcal10.2g27.5g4.5g10.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2520g7309kcal191.8g1181.8g186.2g70.4g
Valittu annoskoko1260g3654kcal95.9g590.9g93.1g35.2g
Annoskoko puolitettuna630g1827kcal48g295.5g46.6g17.6g
Arvot/100g100g290kcal7.6g46.9g7.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=224726