Churros (Munkkitangot)

N. 100 g sokeria (osa jää käyttämättä)
500 g munkinpaistorasvaa + 2 dl rypsiöljyä
--
Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta.

Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti, kunnes taikinasta muodostuu pallo.

Nosta kattila liedeltä.

Vatkaa munat toisessa kulhossa kevyesti vaahdoksi.

Kaada munavaahto vähitellen lämpimän taikinan joukkoon samalla vatkaten.

Siirrä taikina pursotuspussiin tai muovipussiin, josta leikkaat kulman pois.

Kuumenna öljy uppopaistamista varten suurehkossa kattilassa.

Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia.

Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia, reilun kymmenen tankoja.

Voit leikata taikinan poikki saksilla.

Varo, ettei taikinapussi koske kuumaan öljyyn.

Paista muutama churro kerrallaan molemmin puolin reilusti ruskeiksi.

Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kääntele munkkitangot sitten sokerissa.

Halutessasi voit maustaa sokerin kanelilla tai käyttää valmista kaneli-sokeriseosta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 45 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 354g0kcal0g0g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 141g989kcal0.9g0g111.4g0g
Mineraalisuola keskiarvo 2.3g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 230g788kcal23.4g160.8g2.8g8g
Kananmuna kuoreton 233g333kcal29.2g0.7g23.9g0g
Sokeri 113g459kcal0g113g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g2.8g10kcal0.1g2.3g0.1g0g
Rypsiöljy 50g438kcal0g0g49.5g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 134g1182kcal0.8g0.5g133g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2520g8398kcal108.8g554.6g641.4g16g
Valittu annoskoko1260g4199kcal54.4g277.3g320.7g8g
Annoskoko puolitettuna630g2099kcal27.2g138.7g160.4g4g
Arvot/100g100g333kcal4.3g22g25.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=289632