Poropiirakka

Pohja:

400 g (1 pkt) ruis-perunataikinaa

täyte:

240 g poronkäristystä
1 punainen paprika
1 sipuli
½ dl puolukkalikööriä
2 dl kermaviiliä
3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

koristelu:

herneenversoja

Kauli pohja piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, esipaista pohjaa + 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Ruskista poronkäristys, lisää pilkottu sipuli sekä paprika joukkoon ja hetken kuluttua puolukkalikööri.

Kypsennä vielä noin 5 minuuttia ja mausta.

Levitä täyte esipaistetulle piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili ja kananmunat sekaisin, kaada seos täytteen päälle.

Paista piirakka + 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Sivulta Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 180 grammaa

Tilda75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys 420g596kcal73.7g0g33.6g0g
Paprika punainen 53g15kcal0.5g2.4g0.2g1g
Ruisperunataikinapohja (Sunnuntai), annos 400g350g1295kcal15.8g108.5g87.5g13g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 175g112kcal5.6g8.4g6.1g0g
Sipuli (kuorittu)131g35kcal1.7g6.3g0.3g2.2g
Kananmuna 50g(kpl)131g165kcal14.4g0.4g11.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2520g4439kcal223.4g252g279g32.4g
Valittu annoskoko1260g2220kcal111.7g126g139.5g16.2g
Annoskoko puolitettuna630g1110kcal55.9g63g69.8g8.1g
Arvot/100g100g176kcal8.9g10g11.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=81609