Spelttilesesämpylät

1 dl Lindahlsin jogurttia
2 porkkanaa hienoksi raastettuna
4 dl vettä (50 asteista)
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl merisuolaa
1 rkl oliiviöljyä
1 pkt kuivahiivaa (11 g)
5- 6 dl täysjyväspelttiä (n. 350 g)
6 dl erikoisvehnäjauhoja (n. 350 g)

Sekoita vesi, porkkanaraaste, jogurtti, hunaja, suola ja öljy taikinakulhossa, mieluiten yleiskoneessa.

Sekoita spelttijauhot ja hiiva keskenään ja lisää seos taikinakulhoon.

Sekoita sitten vehnäjauhot taikinaan vähän kerrallaan.

Alusta taikina tasaiseksi (vähintään 10 minuuttia, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta).

Ripottele taikinan päälle hiukan jauhoja, peitä leivinliinalla ja anna kohota lämpimässä (mielellään 37 astetta) noin 30 minuuttia, kunnes taikina on kaksinkertainen.

Jaa taikina 20 yhtä suureen osaan, muotoile pyöreitä sämpylöitä ja kohota vielä 20 minuuttia pellillä liinan alla.

Sivele sämpylät vedellä.

Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.

Anna jäähtyä.

Kerroin 1,1

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi352g0kcal0g0g0g0g
Porkkanaraaste 200g114g31kcal0.7g6g0.2g2.8g
Ruokajogurtti Valio89g80kcal4g4.4g5.3g0g
Hunaja 16g53kcal0.1g13g0g0g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl1.8g16kcal0g0g1.8g0g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala316g1012kcal47.5g186.6g8.2g31.6g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%37g92kcal5.1g4g2.1g18g
Kuivahiiva, annos 11g10g36kcal4.4g3.9g0.6g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g314g1129kcal40.8g219.6g6.6g11.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2520g4898kcal205.2g875g49.6g128g
Valittu annoskoko1260g2449kcal102.6g437.5g24.8g64g
Annoskoko puolitettuna630g1224kcal51.3g218.8g12.4g32g
Arvot/100g100g194kcal8.1g34.7g2g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=88619