Kaali-possupata

Ruskista lihapalat öljyssä.

Kuumenna öljy, laita lihat pannulle huoneenlämpöisinä pienissä erissä, älä töki ja huido lihaa turhaan vaan annan sen ruskistua.

Lopuksi lisää paloiteltu sipuli (voi lisätä myös valkosipuli) kuullottumaan lihan joukkoon.

Pilko ja suikaloi kaali ja keitä kypsäksi suolalla ja kasvisliemellä maustetussa vedessä.

Sekoita kypsä kaali lihan joukkoon.

Kaalin valutetun keitinliemen voi säästää ja käyttää myöhemmin vaikka kasviskeiton pohjaksi.

Paista 175 asteessa noin tunnin ajan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 722 grammaa

Linssipapu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali584g123kcal7g19.8g1.2g12.3g
Porsaan lihasuikale (maustamaton)233g374kcal44.4g0g21g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl8.8g79kcal0g0g8.8g0g
Sipuli 88g27kcal1.1g4.2g0.2g1.5g
Krusovice Cerne tumma olut (Krusovice), annos 500g58g20kcal0.2g2.9g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 292g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2527g1245kcal105.4g53.8g62.4g27.6g
Valittu annoskoko1264g622kcal52.7g26.9g31.2g13.8g
Annoskoko puolitettuna632g311kcal26.4g13.5g15.6g6.9g
Arvot/100g100g49kcal4.2g2.1g2.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=148323