Karjalanpiirakka

Taikina:
2dl kylmää vettä
1tl suolaa
2,5dl ruisjauhoja
2,5dl vehnäjauhoja
25g voita/margariinia

Puuro:
4dl vettä
4dl puuroriisiä
17dl rasvatonta maitoa
1tl voita/margariinia
1,5tl suolaa

keitä puuro valmiiksi, ja jähdytä se ennen kuin alat leipoa ruistaikinaa.

taikina: sekoita kaikki ainekset veteen suoraan paitsi voi, kun taikina on kiinteää ja sitkeää alusta sekaan sulatettu voi.

Tee taikinasta tanko jonka jaat 40 yhtä suureen osaan joista sitten leivot piirakkapohjat, laita jokaiseen n 2tl riisipuuroa ja taita reunat päälle päin ja rypytä.

Paista karjalanpiirakat uunissa keskitasossa 275-300 asteessa kypsiksi, eli n. 10-12min uunista riippuen.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Mammalia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 80g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g2g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Rainbow)100g321kcal10g63.2g2.3g14g
Vehnäjauho puolikarkea 65g224kcal6.6g45.6g0.8g2.3g
Voi 10g73kcal0.1g0g8.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 161g0kcal0g0g0g0g
Puuroriisi161g562kcal9.6g122g2.7g3.7g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 682g231kcal20.9g33.4g0.7g0g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2528g2820kcal94.4g528.4g29.4g40g
Valittu annoskoko1264g1410kcal47.2g264.2g14.7g20g
Annoskoko puolitettuna632g705kcal23.6g132.1g7.4g10g
Arvot/100g100g112kcal3.7g20.9g1.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=337089