Bouillabaisse

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaadakattilaan vesi ja lisää mausteet, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen, miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai sitruunan mehulla.

Tarjoa keiton kanssa vaaleaa leipää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 724 grammaa

Vihre
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 46g14kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Vesi, vesijohtovesi 656g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 3.5g31kcal0g0g3.5g0g
Mustapippuri 1.7g4.9kcal0.2g0.7g0.1g0.5g
Timjami 7.9g22kcal0.7g2.1g0.6g2.9g
Purjosipuli 68g16kcal1.2g1.6g0.1g1.4g
Valkosipuli 5.2g5.7kcal0.4g0.9g0g0.1g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 39g8.5kcal0.1g0.6g0g0g
Juuriselleri 46g15kcal0.6g2.1g0.1g1.4g
Tomaattisose tomaattipyree 37g28kcal1.7g4.8g0.1g0.4g
Puna-ahven savustettu 175g197kcal29.4g0g8.7g0g
Katkarapu 103g70kcal14.8g0g1.1g0g
Sinisimpukka vedessä 79g70kcal12.3g1.5g1.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2534g963kcal124g33g32g15g
Valittu annoskoko1267g482kcal62g16.5g16g7.5g
Annoskoko puolitettuna634g241kcal31g8.3g8g3.8g
Arvot/100g100g38kcal4.9g1.3g1.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=64203