Vadelmamoussesuklaaleivos

Sulata suklaa ja voi mikrossa.

Vatkaa munat, ja sekoita niiden joukkoon jauhot, leivinjauhe ja fariinisokeri.

Voitele laakea vuoka, ja vuoraa pohja leivinpaperilla.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n.25min.

Vaahdota vispikerma ja vaniljakastike ja sekoita ne yhteen.

Soseuta vadelmat, ja kaada vaniljakerman joukkoon.

Lisää makusi mukaan tomusokeria.

Kuumenna pieni tilkka vettä, ja sulata siinä n. 5min kylmässä vedessä lionneet liivatelehdet.

Lisää liivateseos ohuena nauhana kerman joukkoon ja sekoita.

Raasta n. puolet valkosuklaalevystä joukkoon ja sekoita täyte.

Kun kakku tulee uunista anna sen levätä hetki ja kumoa.

Kun kakku on jäähtynyt paina siitä juomalasilla pyöreitä rinkuloita.

Kokoa rinkuloista ja täytteestä valmiita leivoksia siten, että laitat tarjoiluastialle aina rinkulan, sen päälle täytettä, täytteen päälle taas rinkulan, ja sen päälle taas täytettä.

Taikinasta tulee n. 4 leivosta.

Voit halutessasi raastaa vielä leivosten päälle valkosuklaata.

Täytettä raikastamaan voi listä myös sitruunamehua

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 423 grammaa

Heiniaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomusokeri 1dl=60g45g180kcal0g45g0g0g
Liivatelehti, gelatiini2.3g7.9kcal1.9g0g0g0g
Vadelma eldorado pakaste 50g150g38kcal2.1g6.9g0.5g5.6g
Vaahtoutuva vaniljakastike188g300kcal9g30g16.9g0.4g
Vispikerma, Pirkka 2 dl188g638kcal3.8g5.1g67.5g0g
Kananmuna kuorineen punnittu204g257kcal22.4g0.6g18.4g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta61g220kcal7.9g42.7g1.3g2.1g
Fariinisokeri150g609kcal0g149.9g0g0g
Voi 94g680kcal1.1g0.4g76.3g0g
Suklaa tumma 188g969kcal7.3g99.9g58.1g9.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2538g7797kcal111g761g478g36g
Valittu annoskoko1269g3899kcal55.5g380.5g239g18g
Annoskoko puolitettuna635g1949kcal27.8g190.3g119.5g9g
Arvot/100g100g307kcal4.4g30g18.8g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100551