Punajuuri-vuohenjuustokeitto

1.Kuori ja hienonna sipuli, kuullota se ison kattilan pohjalla öljytilkassa.

Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio ja kiehauta.

2.Kuori ja lohko punajuuret pieniksi ja lisää ne kattilaan.

Keitä, kunnes punajuuret tuntuvat pehmeiltä.

Soseuta keitto monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.

3.Lisää joukkoon vuohenjuusto ja anna sulaa.

Lisää joukkoon myös kerma.

(Jos keitto tuntuu liian tanakalta, lisää vettä tai kermaa.)

4.Kuumenna keitto, mausta mustapippurilla.

Leikkaa basilikalehdet suikaleiksi ja sirottele keiton pinnalle.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 226 grammaa

Khaleesi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 49g19kcal0.5g3.4g0.1g1.2g
Vesi35g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio (Herbamare), annos 11g0.8g2.5kcal0g0.1g0.2g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g7g1.9kcal0.1g0.3g0g0.1g
Rypsiöljy rainbow0.4g3.2kcal0g0g0.4g0g
Vuohen-valkohomejuusto (Rainbow), annos 50g13g38kcal2.7g0.1g2.7g0g
Maustamaton jogurtti (vähälaktoosinen) (Rainbow), annos 100g14g8.2kcal0.6g0.7g0.4g0g
Aurajuusto (Valio), annos 17g3.5g12kcal0.7g0g1g0g
Arla apetina tuorejuusto valkosipuli ja yrtit (Arla), annos 20g4.2g8.4kcal0.4g0.1g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana254g186kcal10g9.4g11g2.6g
Valittu annoskoko127g93kcal5g4.7g5.5g1.3g
Annoskoko puolitettuna64g47kcal2.5g2.4g2.8g0.7g
Arvot/100g100g73kcal3.9g3.7g4.3g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=310589