Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa.

Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen muna-sokerivaahto.

Kääntele mukaan vielä varovasti vehnäjauhot.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.

Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 12-15 minuuttia (riippuen vuoan koosta).

Kakku saa jäädä keskeltä valuvan kosteaksi.

Koristele tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Malluskaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Taloussuklaa, Fazer25g129kcal1g14g7.5g1.3g
Voi 25g181kcal0.3g0.1g20.3g0g
Sokeri 21g86kcal0g21.2g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu28g35kcal3g0.1g2.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 28g98kcal2.9g19.9g0.3g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana254g1057kcal14.4g110.6g61.2g4.6g
Valittu annoskoko127g529kcal7.2g55.3g30.6g2.3g
Annoskoko puolitettuna64g264kcal3.6g27.7g15.3g1.2g
Arvot/100g100g416kcal5.7g43.5g24.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=438834