Peruna-jauhelihalaatikko ruokakermaan

800 kg perunaa
800 kg jauhelihaa
2 tomaattia
sipulia
suolaa
jauhalihamaustetta
maustepippuria
5 dl (ruoka) kermaa

Kuori ja viipaloi perunat, viipaloi tomaatit, paista jauheliha ja hienonnettu sipuli, mausta jauheliha, lisää kerma, laita perunaviipaleet ja jauhaliha-sipuliseos ja tomaattiviipaleet kerroksittain vuokaan, lisää kokonaiset maustepippurit, paista uunissa 200°C n. 1 tunti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 44g33kcal0.8g6.8g0.1g0.4g
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 44g61kcal8.2g0g3.1g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g7.7g1.6kcal0g0.3g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)3.3g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Jauhelihamauste, annos 15g0.8g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)27g16kcal0.3g1.2g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana255g225kcal18.6g17g8.6g1.2g
Valittu annoskoko127g113kcal9.3g8.5g4.3g0.6g
Annoskoko puolitettuna64g56kcal4.7g4.3g2.2g0.3g
Arvot/100g100g89kcal7.3g6.7g3.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=251258