Etikkainen kaalisalaatti

Raasta tai pilko kaali isoon astiaan ja sekoita joukkoon paprikasuikaleet.

Keitä kattilassa puoli litraa vettä ja sekoita joukkoon puoli desiä etikkaa, ruokalusikallinen öljyä, noin 3/4 dl sokeria ja mausteet.

Anna kiehua pieni hetki ja jätä neste jäähtymään.

Kaada jäähtynyt liemi salaatin joukkoon ja laita jääkääppiin maustumaan yön yli. Salaattia kannattaa välillä sekoittaa.

Salaatti säilyy hyvänä jääkaapissa useita päiviä!

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 85 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali72g15kcal0.9g2.4g0.1g1.5g
Viinietikka 3g0.6kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 0.8g7.4kcal0g0g0.8g0g
Sokeri3.6g15kcal0g3.6g0g0g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g18g3.9kcal0.2g0.8g0g0.4g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 0.2g0.6kcal0g0g0g0.1g
Mustapippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 30g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana255g85kcal2.2g13.6g1.8g4g
Valittu annoskoko127g43kcal1.1g6.8g0.9g2g
Annoskoko puolitettuna64g21kcal0.6g3.4g0.5g1g
Arvot/100g100g33kcal0.9g5.3g0.7g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=124649