Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa.

Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen muna-sokerivaahto.

Kääntele mukaan vielä varovasti vehnäjauhot.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.

Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 12-15 minuuttia (riippuen vuoan koosta).

Kakku saa jäädä keskeltä valuvan kosteaksi.

Koristele tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Malluskaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Taloussuklaa, Fazer25g129kcal1g14g7.5g1.3g
Voi 25g182kcal0.3g0.1g20.4g0g
Sokeri 21g87kcal0g21.3g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu28g35kcal3g0.1g2.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 29g98kcal2.9g20g0.3g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana255g1060kcal14.4g111g61.4g4.6g
Valittu annoskoko128g530kcal7.2g55.5g30.7g2.3g
Annoskoko puolitettuna64g265kcal3.6g27.8g15.4g1.2g
Arvot/100g100g415kcal5.6g43.5g24.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=438834