Kukkakaali-purjokeitto

Hienonna halkaistu ja huuhdottu purjo.

Paloittele kukkakaalit kukinnoiksi ja hienonna varret.

Freesaa hienonnettu purjo tilkassa öljyä.

Lisää kukkakaalit kattilaan.

Kaada joukkoon vesi ja lisää kasvisliemikuutiot.

Keitä noin 15 minuuttia.

Soseuta kypsät vihannekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.

Kuumenna soseutettu keitto uudelleen kiehuvaksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto.

Mausta rakuunalla ja timjamilla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Tikruliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 42g10kcal0.8g0.9g0.1g1g
Purjosipuli 8.9g2kcal0.2g0.2g0g0.2g
Oliiviöljy kylmäpuristettu (lidl) (Luccese), annos 40g0.5g4.3kcal0g0g0.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 65g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 1.1g3.5kcal0.1g0.2g0.3g0g
Viola tuorejuusto yrtti (Valio), annos 200g10g18kcal0.8g0.5g1.4g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana256g75kcal3.8g3.6g4.6g3g
Valittu annoskoko128g38kcal1.9g1.8g2.3g1.5g
Annoskoko puolitettuna64g19kcal1g0.9g1.2g0.8g
Arvot/100g100g29kcal1.5g1.4g1.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=301939