Tuhti nakkikeitto

Mausteet: mustapippuri, 1 tl curry, 3 laakerinlehteä, 1 rkl paprikajauhetta, suola, 2 rkl persilja, vähän ketsuppia.

1. Pilko ja paista nakit ja sipuli öljyssä, johon lisäät osan mausteista lukuunottamatta laakerinlehteä ja persiljaa.

2. Pilko kuoritut perunat ja porkkanat ja laita kiehumaan veteen, ja kun ne ovat pehmenneet, lisää loput ainekset ja mausteet.

Lisää vettä, jos keitos tuntuu liian paksulta.

3. Anna pulputella miedolla lämmöllä noin 1 - 1,5 tuntia.

Lisää lopuksi kerma, mutta älä anna enää kiehua ja ripottele persiljaa keiton päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 508 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 312g238kcal5.9g48.4g0.6g3.1g
Popsi kevyt 10 nakki (Hk)187g347kcal20.6g10.3g24.4g0.4g
Porkkana 94g31kcal0.6g5.2g0.2g2.4g
Keittojuures, Pirkka63g16kcal0.6g2.8g0.2g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr5.6g16kcal0.4g0.5g1.3g0.1g
Sipuli (kuorittu)31g8.4kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Tomaattipyree,euroshopper22g18kcal0.7g4.2g0.2g0g
Flora ruoka kevyt & paksu78g47kcal0.8g3.5g3.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 469g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 8.7g77kcal0g0g8.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2540g1593kcal60g152.8g77.6g13g
Valittu annoskoko1270g797kcal30g76.4g38.8g6.5g
Annoskoko puolitettuna635g398kcal15g38.2g19.4g3.3g
Arvot/100g100g63kcal2.4g6g3.1g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=440073