Hyydytetty suklaa-rahkakakku

POHJA

2 munaa

3/4 dl sokeria (tai ½ rkl Hermesetas-makeutusnestettä)

3 rkl kaakaojauhetta

3 rkl vehnäjauhoa

3 rkl perunajauhoa

½ tl leivinjauhetta

VÄLIIN

2 dl vadelmahilloa (tai makeutusaineella makeutettuja, survottuja pakastevadelmia)

TÄYTE

4 liivatelehteä

200-250 g suklaavanukasta

250 g rahkaa

½ dl sokeria tai makeutusainetta

2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

PINNALLE

suklaarouhetta, makeisia, suklaakuvioita

OHJEET

Vaahdota munat ja sokeri/makeutusaine.

Siivilöi keskenään sekoitetut kuivat aineet sekaan.

Sekoita varovasti tasaiseksi.

Paista irtopohjavuoassa 175 asteessa 15 min. Jähdytä vuoassa.

Pese vuoka ja peitä sen pohja leivinpaperilla.

Nosta kakkupohja takaisin ja levitä hillo/vadelmat päälle.

Mausta rahka sokerilla/makeutusaineella ja vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi.

Sekoita rahkaan suklaavanukkaat ja vaniljavaahto.

Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 10 min, purista niistä liika vesi pois ja liuota kuumaan vesitilkkaan (n. 2 rkl).

Lisää liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.

Kaada täyte pohjan päälle ja hyydytä yön yli jääkaapissa.

Irrota vuoasta vedellä kastellun veitsen avulla, aseta tarjoiluastiaan ja koristele.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Pampupala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 175g249kcal21.9g0.5g17.9g0g
Kaakaojauhe (Pirkka), annos 23g38g119kcal7.2g4.9g7.9g0g
Vehnäjauho, sunnuntai44g153kcal5.2g31g0.9g1.3g
Perunajauho 1dl=70g51g172kcal0.1g42g0g0g
Vaahtoutuva vaniljakastike396g634kcal19g63.4g35.7g0.8g
Sokeri 103g416kcal0g102.4g0g0g
Leivinjauhe 3g5.3kcal0.2g1.1g0g0g
Kevyt Kaakaovaahto, Blå Band (1 pss)36g166kcal4.3g18.1g8.7g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g377g245kcal41.4g15.8g1.1g0g
Liivatelehti, gelatiini17g58kcal14.2g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 7.5g0kcal0g0g0g0g
Brunberg Tumma suklaa 60% 50g26g134kcal1.6g10.4g10g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2544g4704kcal230.2g579.2g164.4g5.6g
Valittu annoskoko1272g2352kcal115.1g289.6g82.2g2.8g
Annoskoko puolitettuna636g1176kcal57.6g144.8g41.1g1.4g
Arvot/100g100g185kcal9g22.8g6.5g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=106205