Tarte Tatin - Ranskalainen omenapiirakka

Vaahdota 100g voita, lisää voihin 2 rkl vettä ja muna.

Sekoita.

Lisää jauhot ja ripaus suolaa.

Älä veivaa taikinaa liikaa ettei se kovetu.

Lisää kattilaan 50g voita ja 150g sokeria.

Karamelisoi voi ja sokeri kattilassa.

Lisää karamelisoitu seos vuokaan ja lisää omenat päälle ja laita uuniin 15 min 200 C°.

Kauli taikina hiukan ylikokoiseksi ja laita vuoan päälle.

Painele taikina vuoan reunojen sisäpuolelle.

Laita uuniin 20 min 200 C°. Anna tortun jäähtyä tunnin verran ja kumoa torttu lautaselle.

Nauti jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Alexxx
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 60% rasvaa 80g436kcal0.7g0.4g48.8g0g
Kananmuna kuorineen punnittu48g61kcal5.3g0.1g4.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 160g549kcal16.3g112g1.9g5.6g
Voi 60% rasvaa 40g218kcal0.4g0.2g24.4g0g
Sokeri120g487kcal0g119.9g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 800g309kcal1.3g65.3g0.7g12g
Vesi, vesijohtovesi 24g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2544g4118kcal48g595.8g160.2g35.2g
Valittu annoskoko1272g2059kcal24g297.9g80.1g17.6g
Annoskoko puolitettuna636g1030kcal12g149g40.1g8.8g
Arvot/100g100g162kcal1.9g23.4g6.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=167557