Mehevä raparperipiirakka

Alkuperäinen ohje löytyy: Siirry sivulle!

Sulata voi.

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri keskenään ja lisää voisula.

Nypi murumaiseksi.

Siirrä muruseosta 1/4 toiseen kulhoon.

Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna.

Sekoita taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

Ripottele pohjataikinan päälle paloitellut raparperit.

Sekoita täytteen aineet kermaviili, rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri keskenään.

Kaada seos raparperipalojen päälle.

Ripottele pinnalle loppu muruseos.

Raista mehevää raparperipiirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 120g869kcal1.4g0.5g97.4g0g
Vehnäjauho, sunnuntai249g872kcal29.9g176.9g5.2g7.5g
Sokeri 122g496kcal0g122g0g0g
Leivinjauhe 4.8g8.4kcal0.2g1.8g0g0g
Ruokasooda 4.8g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4.8g19kcal0g4.7g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 96g29kcal2.8g3.4g0.1g0g
Kananmuna kuoreton 26g38kcal3.3g0.1g2.7g0g
Raparperi 288g97kcal2g15.8g0.3g4g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 96g127kcal2.5g3.1g11.5g0g
Maitorahka, pehmeä, rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g120g72kcal12g5.2g0.4g0g
Sokeri 81g331kcal0g81.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 53g75kcal6.6g0.2g5.4g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g7.2g29kcal0g7.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2544g6122kcal121.4g844.4g246g23g
Valittu annoskoko1272g3061kcal60.7g422.2g123g11.5g
Annoskoko puolitettuna636g1530kcal30.4g211.1g61.5g5.8g
Arvot/100g100g241kcal4.8g33.2g9.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=429574