Sunnuntain linssikeitto

5 dl vihreitä linssejä
1,5 l vettä
2 tl oliiviöljyä
2 silputtua sipulia
2 hienonnettu valkosipulinkynttä
150 g pinaattia
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 kasvisliemikuutio
pippuria
anista

Huuhtele linssit ja liota niitä tarvittaessa.

Kuullota sipulia, valkosipulia ja hyppysellistä anista öljyssä pari minuuttia.

Lisää linssit ja liemikuutio, sitten vesi.

Keitä kannen alla 15 minuuttia.

Mausta sitruunankuorella ja pippurilla.

Lisää viimeiseksi pinaatti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 530 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 1887g6011kcal460g862.3g35.8g167.9g
Vesi, vesijohtovesi 7076g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 47g417kcal0g0g47.2g0g
Sipuli 283g86kcal3.5g13.6g0.6g4.8g
Pinaatti 708g95kcal11.5g2.8g2.1g9.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g13216kcal950g1757.4g171.4g363.8g
Valittu annoskoko10000g6608kcal475g878.7g85.7g181.9g
Annoskoko puolitettuna5000g3304kcal237.5g439.4g42.9g91g
Arvot/100g100g66kcal4.8g8.8g0.9g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=120385