Tarte Tatin - Ranskalainen omenapiirakka

Vaahdota 100g voita, lisää voihin 2 rkl vettä ja muna.

Sekoita.

Lisää jauhot ja ripaus suolaa.

Älä veivaa taikinaa liikaa ettei se kovetu.

Lisää kattilaan 50g voita ja 150g sokeria.

Karamelisoi voi ja sokeri kattilassa.

Lisää karamelisoitu seos vuokaan ja lisää omenat päälle ja laita uuniin 15 min 200 C°.

Kauli taikina hiukan ylikokoiseksi ja laita vuoan päälle.

Painele taikina vuoan reunojen sisäpuolelle.

Laita uuniin 20 min 200 C°. Anna tortun jäähtyä tunnin verran ja kumoa torttu lautaselle.

Nauti jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Alexxx
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 60% rasvaa 629g3427kcal5.6g3.1g383.5g0g
Kananmuna kuorineen punnittu377g476kcal41.5g1.1g34g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1258g4316kcal128.2g880.5g15.1g44g
Voi 60% rasvaa 315g1713kcal2.8g1.6g191.8g0g
Sokeri943g3830kcal0g942.5g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 6289g2426kcal10.1g513.2g5.7g94.3g
Vesi, vesijohtovesi 189g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g32377kcal376.4g4684g1260.2g276.6g
Valittu annoskoko10000g16188kcal188.2g2342g630.1g138.3g
Annoskoko puolitettuna5000g8094kcal94.1g1171g315.1g69.2g
Arvot/100g100g162kcal1.9g23.4g6.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=167557