Jänispata

- Jänis kiehautetaan suolavedessä lähes kypsäksi ja poistetaan pintaan kohoavaa rasvaa, verta jne.

- Jänis pilkotaan sopiviksi paloiksi ja ruskistetaan padassa (riistaruokakokki sanoo, että voissa!)

- Porkkkana ja sipuli pilkotaan ja sekaan.

-Vesi ja mausteet ja olut ja jaloviintä perään, sekä liemikuutiot.

Heitä pippuria perään.

- Uunissa 200 - 175 asteessa 2,5 h - 5 h.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Mitukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jänis 350g456kcal74g0g17.5g0g
Vesi701g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g42g12kcal0.3g2.5g0.1g1.1g
Sipuli (kuorittu)35g10kcal0.5g1.7g0.1g0.6g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g20g18kcal0.6g0.7g1.4g0.1g
Suola, annos 3g2.1g0kcal0g0g0g0g
Voi 4.9g36kcal0.1g0g4g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 116g49kcal0.4g4.7g0g0g
Jaloviina 40% (Alko), annos 30g3.5g8kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2548g1175kcal151.8g19.2g46.2g3.6g
Valittu annoskoko1274g588kcal75.9g9.6g23.1g1.8g
Annoskoko puolitettuna637g294kcal38g4.8g11.6g0.9g
Arvot/100g100g46kcal6g0.8g1.8g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=361291