Punasipuli-fetapizza(Pirkka ohje)

Siirry sivulle!

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Sekoita joukkoon suola, sokeri ja osa jauhoista.

Valuta salaattijuustot siivilässä.

Mittaa öljymarinadi taikinaan ja lisää loput jauhot käsin hyvin vaivaten.

Vaivaa pehmeä taikina sileäksi palloksi pöydällä.

Jaa taikina kahtia, jauhota ja nosta palat takaisin kulhoon.

Kohota kaksinkertaiseksi.

2. Kuori ja halkaise punasipulit.

Leikkaa puolikkaat 6 lohkoksi niin, että kanta pitää lohkot koossa.

Lado lohkot pellille leivinpaperin päälle.

Vatkaa öljymarinadi, balsamiviinietikka, sokeri ja suola.

Voitele sipulilohkot seoksella.

Paista sipuleita 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Anna jäähtyä.

Viipaloi tomaatit.

3. Taputtele toinen taikinoista ohueksi pohjaksi (Ø 28 cm) pellille leivinpaperin päälle.

Levitä 3/4 dl ranskankermaa pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.

Ripottele päälle 1 dl juustoraastetta.

Asettele puolet sipulilohkoista ja tomaattiviipaleista pizzalle.

Muserra puolet juustokuutioista tasaisesti pizzalle ja levitä puolet viipaloiduista oliiveista päälle.

4. Paista pizzaa uunin alatasolla 225 asteessa 15?17 minuuttia.

5. Leivo, täytä ja paista toinen pohja välit­tömästi.

Ripottele pizzalle oreganoa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 510 grammaa

Jjarvi76
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 156g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 16g12kcal2.1g0.2g0.1g1.1g
Vehnäjauho puolikarkea 203g697kcal20.7g142.3g2.4g7.1g
Oliiviöljy 17g149kcal0g0g16.9g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g375g101kcal4.9g18g0.8g6.4g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g19g21kcal0.1g4.3g0g0g
Sokeri16g66kcal0g16.2g0g0g
Suola, annos 3g3.1g0kcal0g0g0g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g156g32kcal0.9g5.9g0.5g2.2g
Ranskankerma kevyt rasvaa 5%94g84kcal3.8g7.1g4.7g0g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste125g450kcal36.3g2.1g35g0g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g63g169kcal11.3g1.3g13.1g0g
Oliivi musta kivetön (Pirkka), annos 2.9g31g37kcal0.3g1.4g4.1g0g
Oregano, kuivattu 0.6g1.9kcal0.1g0.1g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2550g3642kcal161g397.8g155.4g34.2g
Valittu annoskoko1275g1821kcal80.5g198.9g77.7g17.1g
Annoskoko puolitettuna638g911kcal40.3g99.5g38.9g8.6g
Arvot/100g100g143kcal6.3g15.6g6.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=108168