Sallayn kasvispata

Hyvää tulee kun hauduttaa hitaasti ja pienellä lämmöllä.

Eli pistä teflon- tai valurautapataan (öljy ja kasvikset kärtsäävät teräskattilassa pohjaan) öljyä lämpenemään ja joukkoon viipaloidut sipulit ja muut sopivat kasvikset (herkkusienet, selleri, yms tilanteen mukaan).

Puolisen tuntia voi hämmennellä ja haudutella.

Levy voi olla vaikka kolmosella.

Kypsyessään ainekset alkavat päästää nestettä, joten liemen pohja syntyy ainesten omista mehuista.

Lisää sopivassa vaiheessa paseerattu tomaatti ja vettä ja kasvis/lihalientä.

Kypsät pavut, tomaatit ja muut ainekset kypsyvät vähemmässäkin ajassa, joten pistä ne myöhemmin joukkoon ja kypsennä n. vartti, tai kunnes tomaatit ovat "kuoriutuneet" eli pehmenneet palasiksi.

Mausteina vaikka suola, mustapippuri ja basilika.

Vinkki: Jos säilykepapujen maku kyllästyttää, osta kuivia pussipapuja.

Niitä pitää liottaa yön yli ja keittää tunti, eli papujen esivalmistelun voi aloittaa jo edellisenä päivänä sillä, että mätkäisee ne likoamaan.

Sama pätee kuivattuihin herneisiin!

Vinkki 2: Proteiinilisää saa, jos ripottelee valmiin annoksen päälle raejuustoa, sopii hyvin kasviskeittoon!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 365 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)66g18kcal0.9g3.2g0.1g1.1g
Oliiviöljy 13g116kcal0g0g13.1g0g
Papu valkoinen, keitetty 131g141kcal11.1g18.4g0.5g9.2g
Tomaatti, tuore175g36kcal1g6.6g0.5g2.4g
Herne 175g121kcal8.9g16.4g0.7g5.4g
Tomaattimurska 219g64kcal1.2g11.6g0.4g4.2g
Kesäkurpitsa zucchini 175g32kcal1g4.4g0.7g1.2g
Munakoiso 219g49kcal1.1g6.8g0.4g5.5g
Rajah Mild Curry Paste (10g)18g25kcal0.7g1.5g1.8g0g
Kukkakaali 88g21kcal1.6g1.9g0.3g2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2555g1244kcal55g141.6g37g62g
Valittu annoskoko1278g622kcal27.5g70.8g18.5g31g
Annoskoko puolitettuna639g311kcal13.8g35.4g9.3g15.5g
Arvot/100g100g49kcal2.2g5.5g1.4g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=62843