Lakkapannacotta

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min.

Soseuta marjat.

Painele sose tarkkaan siivilän läpi, näin saat tasaisen sileän soseen.

Poista siemenet.

Kuumenna kerma ja sokeri kattilassa.

Anna kiehua välillä sekoitellen 5 - 10 min. Lisää marjasose ja liotetut liivatelehdet.

Kuumenna sekoittaen kiehuvaksi, älä keitä.

Nosta kattila levyltä.

Anna jäähtyä hetki.

Lisää rahka, sekoita tasaiseksi.

Kaada seos pieniin annoslaseihin.

Peitä kelmulla.

Anna hyytyä 3 - 4 tuntia kylmässä

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Mahanhi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuohukerma,valio,2dl600g2039kcal12g18g209.9g0g
Sokeri 64g259kcal0g63.6g0g0g
Valio maustettu rahka, vanilja300g480kcal21.9g48g21g0g
Lakka300g126kcal4.2g23.4g1.5g11.1g
Liivate 15g52kcal12.8g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2556g5911kcal101.8g306g464.8g22.2g
Valittu annoskoko1278g2955kcal50.9g153g232.4g11.1g
Annoskoko puolitettuna639g1478kcal25.5g76.5g116.2g5.6g
Arvot/100g100g231kcal4g12g18.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=309843