Lihapiirakka

Tee taikina kuten leipätaikina.

Kohota.

Jaa kahteen osaan ja kauli toinen pellin kokoiseksi levyksi.

Keitä riisi ja munat.

Paista jauheliha ja sipulisilppu.

Sekoita keskenään, mausta ja lisää kerma.

Levitä täyte pohjan päälle.

Jätä sentti pari reunoista ilman täytettä.

Kauli loppu taikina kanneksi.

Paina reunat huolella kiinni.

Voitele munalla ja pistele haarukalla.

Paista noin puoli tuntia 200 asteessa alimmalla tasolla.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Hania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi84g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g7.4g27kcal3.3g2.9g0.4g0g
Maito, Kevyt100g46kcal3.2g4.8g1.5g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl27g91kcal3.7g15g1.8g2.9g
Vehnäjauho puolikarkea 217g745kcal22.1g152g2.6g7.6g
Suola, annos 3g3.3g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 16g65kcal0g16g0g0g
Nautajauheliha 15%267g548kcal48.1g0g40.1g0g
Sipuli (kuorittu)234g63kcal3g11.2g0.5g4g
Riisi puuroutuva 85g292kcal5.2g64.4g0.6g2g
Kananmuna kuoreton 147g210kcal18.4g0.4g15.1g0g
Flora ruoka 15% vähälaktoosinen, 250ml84g125kcal1.7g2.1g12.5g0g
Paprikajauhe 1.3g4.3kcal0.2g0.2g0.2g0.5g
Valkopippuri 0.7g1.9kcal0.1g0.3g0g0.2g
Mustapippuri 1.3g3.7kcal0.1g0.5g0g0.4g
Maustepippuri, annos 1g3.3g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2556g4443kcal218.2g539.6g150.6g35.2g
Valittu annoskoko1278g2222kcal109.1g269.8g75.3g17.6g
Annoskoko puolitettuna639g1111kcal54.6g134.9g37.7g8.8g
Arvot/100g100g174kcal8.5g21.1g5.9g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=110420