Hoppumoussaka (pirkan ohje)

Halkaise munakoiso pitkittäin neljään osaan.

Leikkaa vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi.

Levitä viipaleet laakealle vadille ja ripottele pinnalle suolaa.

Suola pehmittää ja irrottaa munakoisosta nestettä.

Munakoisoviipaleet saavat hiostua noin 15 minuuttia.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

Leikkaa tomaatit lohkoiksi.

Kuumenna öljy paistokasarissa ja ruskista jauheliha.

Lisää kasariin sipulit ja valkosipulit kuullottumaan.

Sekoita joukkoon tomaattipyree ja vesi.

Anna hautua kannen alla muutama minuutti.

Huuhtele munakoisoista suola pois ja kuivaa ne hyvin talouspaperiin.

Lisää munakoisot kasariin ja sekoittele.

Mausta mustapippurilla, oreganolla ja timjamilla.

Hauduta kannen alla viisi minuuttia.

Tarkista maku.

Levitä pinnalle tomaattilohkot ja salaattijuustomurut (juusto ei kuulu reseptin kaloreihin, eli lisää tämä ruoka-aineisiin itse!).

Kuumenna ja ripottele päälle persiljaa.

Tarjoa uusien perunoiden ja leivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 355 grammaa

Tinas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Munakoiso 2111g472kcal10.6g65.4g4.2g52.8g
Jauheliha, lammas (20% rasvaa)3519g10099kcal886.7g0g731.9g0g
Sipuli 211g64kcal2.6g10.1g0.4g3.6g
Valkosipuli 28g31kcal2.2g4.6g0.2g0.6g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g1759g357kcal10.6g66.9g5.3g24.6g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl106g950kcal0g0g105.6g0g
Vesi, vesijohtovesi 2111g0kcal0g0g0g0g
Tomaattipyree, Pirkka70g58kcal2.4g13.4g0.7g0.7g
Oregano, kuivattu 14g43kcal1.5g3g1.4g6g
Timjami 14g40kcal1.3g3.8g1g5.2g
Persilja 35g10kcal0.5g0.4g0.1g2.8g
Mustapippuri 21g59kcal2.3g8.1g0.7g5.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g24363kcal1841.4g351.4g1703g203.8g
Valittu annoskoko10000g12181kcal920.7g175.7g851.5g101.9g
Annoskoko puolitettuna5000g6091kcal460.4g87.9g425.8g51g
Arvot/100g100g122kcal9.2g1.8g8.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=372498