Soijarouhesämpylät

Resepti muokattu Hyvä Terveys 3/2009 s. 76 ohjeesta:

Liota soijarouhepapuja 50 min.
Lämmitä vesi ja öljy 40 asteiseksi.

Sekoita hiiva, suola, siemenet ja leseet vehnäjauhoihin.

Lisää ne ja murskatut valkosipulin kynnet sekä soijapapurouhe veteen.

Sekoita.

Alusta grahamjauhot joukkoon.

Kohota lämpimässä peitettynä 30 min. Pyöritä sämpylöiksi.

Kohota.

Voitele vedellä.

Paista 225 asteessa 10 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Aretta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 3755g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 338g2989kcal0g0g338g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g69g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 61g1.6kcal0.4g0g0g0g
Auringonkukansiemen 626g3717kcal143.9g78.9g309.8g37.6g
Kauralese 376g1352kcal67.6g171.2g28.9g65.7g
Valkosipuli 50g54kcal4g8.2g0.3g1.1g
Soijarouhe, vaalea 219g842kcal84.3g101.4g5g22.3g
Vehnäjauho puolikarkea 2441g8375kcal248.7g1708.6g29.3g85.4g
Grahamjauho 2065g6773kcal218.1g1253.7g45.4g204.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g48205kcal1534g6644g1513.4g833.2g
Valittu annoskoko10000g24103kcal767g3322g756.7g416.6g
Annoskoko puolitettuna5000g12051kcal383.5g1661g378.4g208.3g
Arvot/100g100g241kcal7.7g33.2g7.6g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112785