Pasha

Valuta rahkasta neste pois.

1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi.

3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi,
kananmunan keltuaiset lisätään yksitellen.

Lisää voi, sokeri ja keltuaisvaahtoon hyvin sekoittaen huoneen lämpöinen rahka.

Lisää vaniljasokeria, mantelirouhe ja marmeladi, sekoita.

Lisää kerma- ja valkuaisvaahto.

Seos laitetaan kovettumaan sideharsolla vuorattuun pashamuottiin.

Valutetaan jääkaapissa 1-2 päivää.

Valuneen liemen voi käyttää pulla- tai kulitsataikinan liemenä.

Valutettu pasha kumotaan kauniille vadille ja koristellaan munanmuotoisilla raekaramelleillä, tai laita pashan päälle ruusun kukka ja/ tai punainen pääsiäistuohus.

Lautaselle mantelilastuja.

Pasha nautitaan kulitsaviipaleiden tai pullapitkoviipaleiden päällä.

Reseptistä tulee n. 45 annosta ja yksi annos painaa n. 32 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rahka, valio44g29kcal4.4g1.8g0.1g0g
Voi 18g127kcal0.2g0.1g14.3g0g
Sokeri 15g61kcal0g14.9g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl18g60kcal0.4g0.5g6.1g0g
Mantelirouhe, 1 rkl11g61kcal2.2g0.6g5.3g1.2g
Kananmuna kuoreton 10g14kcal1.2g0g1g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.7g2.8kcal0g0.7g0g0g
Kevyt appelsiinimarmeladi (Den gamle fabrik), annos 10g13g16kcal0.1g4g0.1g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana256g739kcal17g45.2g53.8g2.6g
Valittu annoskoko128g370kcal8.5g22.6g26.9g1.3g
Annoskoko puolitettuna64g185kcal4.3g11.3g13.5g0.7g
Arvot/100g100g288kcal6.6g17.6g21g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116965