Hillolla täytetyt pikkuleivät, Maidoton

375 g vehnäjauhoja
280 g sokeria
250 g leivontamargariinia
1 dl kaurakermaa
1 muna
1 tl vaniljasokeria

PÄÄLLE:
2 rkl sokeria

TÄYTTEEKSI:
4 rkl Vadelmahilloa ( tai muuta hedelmäsosetta oman mieltymyksen mukaan)

Margariini (kasvipohjainen) ja sokeri vaahdotetaan kuohkeaksi vaahdoksi, johon lisätään vaniljasokeri, kaurakerma, muna ja jauhot.

Taikina kaulitaan ohueksi levyksi (n. 4-5 mm) ja siitä otetaan pieniä pyöreitä kakkuja (muotin halkaisija n. 4 cm), jotka paistetaan leivinpaperilla päällystetyllä pellillä vaalean ruskeiksi.

Kakkujen ollessa vielä lämpimiä, sivellään niiden pohjaan hilloa ja asetetaan kaksi vastakkain ( vain toisen pohjaan sivellään ohuelti hilloa) ja kieritetään heti sokerissa.

Herkku on valmis, eikä säily kuin kätkemällä pienten ja vähän isompienkin "sokerirottien" ulottumattomiin, että olisi jotakin makeata tarjottavaa yllätysvieraille.

Reseptistä tulee n. 60 annosta ja yksi annos painaa n. 16 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho sunnuntai23g81kcal2.8g16.4g0.5g0.8g
Sokeri 37g150kcal0g36.9g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen33g238kcal0g0g26.4g0g
Kaurakermavalmiste, purkki (Oatley), annos 250g13g12kcal0.1g0.8g0.9g0.1g
Kananmuna 50g(kpl)13g17kcal1.5g0g1.2g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.5g2.1kcal0g0.5g0g0g
Vadelmahillo (Saarioinen)7.9g14kcal0g3.2g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana256g1027kcal8.8g115.6g58g2.2g
Valittu annoskoko128g514kcal4.4g57.8g29g1.1g
Annoskoko puolitettuna64g257kcal2.2g28.9g14.5g0.6g
Arvot/100g100g402kcal3.4g45.2g22.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=321412