Raparperitorttu ala Tuula

POHJA: voi, vehnäjauho, kaurahiutale, sokeri, leivinjauhe, kardemumma ja kananmunat.

Sulata rasva ja anna jäähtyä, Sekoita kuivat aineet ja lisää niihin rasva.

Lisää munat.

Levitä piirakkavuoka halk n. 27 cm. Paista 175 astetta n. 15 min.

RAPARPERIKOMPOTTI:
Kuori ja paloittele raparperi.

Pane raparperi ja sokeri (1 dl) kattilaan.

Keitä n. 5 min. kunnes raparperit ovat hajonneet.

Mausta kanelilla ja anna jäähtyä.

Levitä raparperikompotti jähtyneelle torttupohjalle.

Laita päälle esim.

vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.

Koristele esim.

mansikoilla ja kinuskikastikkeella.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 13g91kcal0.1g0g10.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 12g42kcal1.2g8.5g0.1g0.4g
Kunto Kaurahiutale (Nalle)4.4g14kcal0.7g2.1g0.3g0.8g
Sokeri 21g86kcal0g21.2g0g0g
Leivinjauhe 1.3g2.2kcal0.1g0.5g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.4g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Kananmuna kuoreton 14g20kcal1.7g0g1.4g0g
Raparperi 63g21kcal0.4g3.4g0.1g0.9g
Kaneli, jauhettu, annos 2g0.3g0.7kcal0g0.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana257g555kcal8.4g72.2g24.2g4.6g
Valittu annoskoko129g278kcal4.2g36.1g12.1g2.3g
Annoskoko puolitettuna64g139kcal2.1g18.1g6.1g1.2g
Arvot/100g100g216kcal3.3g28.1g9.4g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=293595